"Бъди промяната, която самият ти искаш да видиш в света"

Ганди

Фондация Пирамида за светлина

След решението на Алекс Орбито за включване на нощен престой и медитация в Светата пещера по време на великденската седмица, много посетители са изпитали мощни енергии и са станали свидетели чудотворни събития. През годините там се е получавало постоянно едно и също послание (чрез медиуми, както и самия Алекс Орбито) за построяване на Пирамидата за светлина непосредствено до пещерата

В тази връзка, през април 2006 г. във Филипините е учредена Фондация Пирамида за светлина с цел да се създаде духовно уединение на това място за цялото човечество в търсене на (себе)реализация. Тя също е наречена Пирамидата на душата, тъй като цялото място около Светата пещера вдъхновява човек да се отдаде на тишината и връзката с нашето вътрешно аз.

Когато сме заедно, всичко е възможно

Земите до Светата пещера в Мабини, Филипините, вече са закупени и включени във Фондацията. Бордът се състои от преп. Алекс Орбито, Клаас Нормарк (Швеция), Марика Верхейен (Испания), адв. Пресиосо Перлас и Ирен Сандовал (и двамата от Филипините).

За повече информация, моля вижте www.pyramid4light.org

Вътре в Светата пещера

Фондация Духовна помощ

През последните десетилетия, Фондация Духовна помощ, основана от преп. Алекс Орбито през 1980 г., спонсорира обществени сгради, предоставя безброй стипендии за студенти и ученици, както и раздава храна и дрехи в няколко нуждаещи се области в Куяпо и Пангасинан.

Всяка година над 100 деца са спонсорирани от Алекс Орбито по пътя на тяхното средно и понякога висше образование.

Учени, спонсорирани от Фондация Духовна помощ

Проект за микрокредити – Куяпо

Чрез инициативата и сътрудничеството на Фондация Фред, Холандия с организациите Опъртюнити Интернешънъл и ASKI, Филипини, са дадени първите микрокредити в отдалечения и беден район Нагкуларан, където е роден преп. Орбито. Целта на този проект е да предложи конструктивна помощ, която позволява самостоятелно създаване на възможности за хора в хронична бедност, като им позволява да водят по-поносимо човешко съществуване

Група ASKI Micro-Finance, Нагкуларан