„ Думата „невъзможно” съществува само в нашето съзнание.”

Алекс Л. Орбито

Какво е здраве?

Здраве означава да живеем по един съзнателен начин и в хармонична връзка с нашата социална и екологична среда. Здраве не означава само липса на болест или свързаните с нея симптоми, но също така и възможност да изразим себе си изцяло на умствено, емоционално, физическо и социално ниво, както и възможността да разгърнем пълния си потенциал във всеки един аспект на живота.

Холистичното здравеопазване се отнася до всеки вид лечение, което се фокусира върху целия човек: ум, тяло и дух. Тук става дума за цялостно лечение, като се обръща внимание на причината за заболяването, не само на симптомите. Холистичният подход към здравето се базира на убеждението, че тялото има силата да се самолекува. В този смисъл холистично ориентираните терапии, лечения и интервенции са съсредоточени главно върху нашата вродена способност за самолечение.

Какво е здраве?

Какво означава изцеление?

Изцелението, в своята същност, е свързано с активирането на процес на самолечение в тялото на пациента чрез премахване на пречките и по този начин да се постигне активирането на процеса на самолечение.

Болестта е подсъзнателен израз на тялото, тя е показател, че нещо трябва да се промени в начина ни живот и нашата нагласа към него. Това ни дава възможност да потърсим причината и да променим каквото е необходимо, за да постигнем по-голям баланс и хармония в нашия живот.

Представете си следната метафора: Когато в нашата кола светне предупредителен индикатор, ние отиваме при механика, който преглежда цялата кола и двигателя, за да открие първопричината за сигнала. Ако просто така, само премахнем предупредителния знак ще живеем в илюзия и това няма да доведе до никакво решение на реалния проблем.

Прилагайки същата метафора за болестите, това означава, че ние трябва да разгледаме основната причина за едно заболяване, вместо просто да потискаме сигналите на организма. В този процес съдействието на механика е полезно и от време на време е необходимо, но по същество, ние винаги си оставаме отговорни за (пре) създаването на здравето в живота ни.

Алекс Орбито винаги набляга на това, като казва: "Като инструмент, аз ще направя всичко възможно, за да ви помогна, но имам нужда от Вашето съдействие. Ако осъзнавате, че правите нещо нередно със себе си, променете живота си. Първото нещо, което трябва да направите е да се обичате и да приемете самите себе си."

Ключови фактори към здравето и изцелението, са:

  1. Осъзнаване, че отношението ни (нашите мисли, думи и действия) към самите нас и нашата околна среда създава нашата собствена реалност
  2. Осъзнаване на тази лична отговорност, че ние сме създателите на нашата реалност
  3. Приемане на силата за пресъздаване на нашата реалност, такава, каквато ние желаем

Ограничение на отговорността:

Енергийните лечения на преп. Орбито по никакъв начин не са свързани с каквито и да било лечения съгласно западната медицина и не гарантират облекчение или пълно излекуване. Също така, тези енергийни лечения не могат да се разглеждат по никакъв начин като заместител на Вашето текущо лечение. Диагноза или прогноза, дадена от преп. Орбито, не се приема за такава от алопатичния медицински свят. Енергийните лечения на преп. Орбито се приемат само като допълващи, към моментното медицинско лечение, като допълнителен метод за възстановяване или подобряване на лечебния процес.

Здраве и лечение

С благодарност

Разделите Здраве, Лечение и Научни изследвания са написани с професионалната подкрепа на двама експерти и реномирани специалисти в областта на науката за природосъобразното здравеопазване и холистичната медицина, които са:

Д-р. Астрид Норден, специалист по природосъобразно здравеопазване (кликнете тук, за да разгледате биографията)
Д-р Ян ван Хемерт, невролог и специалист по холистична медицина (кликнете тук, за да разгледате биографията)

Jan van Hemert and Astrid Noorden